Eens te meer is België niet interessant

Vandaag lanceert HBO in een heel aantal Europese landen hun streamingdienst.
Met daarbovenop zeer interessante tarieven, superkortingen voor altijd wanneer je nu intekent.

Maar dus niet bij ons, de Belgen blijven ervan verstoken, nog maar eens blijkt dat men ons links laat liggen.

Dat heeft uiteraard te maken met onze tweetaligheid en dus kleine markt per taalgroep maar ik ben er daarnaast ook absoluut van overtuigd dat men ons eveneens vaak overslaat omdat we nog steeds een redelijk analoge maatschappij zijn en er nog steeds een wantrouwen heerst tegen nogal wat hedendaagse online toepassingen.

Wantrouwen is gezond, een kritische blik terecht maar hier lijkt het toch eerder op conservatisme en schrik van verandering.
Vele in andere landen ingeburgerde technologie staat bij ons nog in de kinderschoenen of zelfs onbestaande.
Denk bijvoorbeeld aan tikkie in Nederland om te betalen of online stemmen in bepaalde landen.

Het wordt bizar wanneer een overheid de best gedigitaliseerde dienst in een land blijkt te zijn, in België zitten we daar zeer dicht bij.
Al mijn communicatie met de overheid verloopt ondertussen digitaal en dat loopt prima.

Maar dat is in alle eerlijkheid een uitzondering, vele andere diensten zijn tot op zekere hoogte wel gedigitaliseerd maar vaak moet je toch nog analoog aan de gang om écht geholpen te worden.

HBO dus, hier niet gelanceerd omdat Telenet de rechten zou hebben op nogal wat content van HBO.
Een verhaal wat echter niet echt klopt, in Nederland heeft HBO het contract met het Nederlandse zusterbedrijf van Telenet opgezegd.
De content die je op Streamz vindt is trouwens enkel een selectie, absoluut niet het volledige aanbod.
Films zoals Dune of The Matrix vind je er niet terug.
En ook de rest is slechts een selectie, ze noemen het niet voor niets the best of….

Als je Streamz trouwens goed bekijkt, bijvoorbeeld de meest populaire items, dan kom je weer uit bij het navelstarende Vlaanderen dat vooral eigen content kijkt.
De tijd dat dit echt kwalitatieve televisie was is echter, op enkele uitzonderingen na, toch al weer even geleden.

Gelukkig bestaan er echter VPN’s en kan je mits een beetje google raadplegen ook de apps van HBO downloaden op je smartphones en tablets.
Op apple tv’s of smart tv’s zou ik het niet doen, ook daar is het mogelijk maar de VPN instellingen die je dan moet gebruiken zijn meestal permanent en zorgen er dan weer voor dat je bijvoorbeeld VRT nu niet altijd meer goed kan gebruiken.

Als je met die tools een account aanmaakt op de Nederlandse HBO site lukt het je om daar een account aan te maken en kan je een abo afsluiten aan de aantrekkelijke prijs van € 3,99 levenslang. (3 schermen tegelijk, het kan ook voor € 2,99)


Misschien lukt het ingeven van je betalingsgegevens niet maar dan kan je, als je écht van dit tarief wil genieten, een rekening openen bij Bunq, een in Nederlandse online bank. Die rekening kost je minimaal € 2,99 per maand.
Dit is echter nog steeds beduidend goedkoper dan een abo op Streamz en in alle eerlijkheid een ruimer kwalitatief aanbod, weliswaar zonder de lokale content.
De bankrekening heeft uiteraard nog een aantal andere voordelen indien je wil.

Nu ja, eigenlijk allemaal onbelangrijk in het licht van de huidige gebeurtenissen in het oosten van Europa.Lees ook:


Deel deze post:

Tags:

Categorie:

Gepost op:

%d bloggers liken dit: