Wandel video van den Aldi

Er valt dus nog veel te leren…….

Ik heb me kortgeleden een aantal tools en apps aangeschaft omdat ik wat meer met video wil gaan doen.
Smartphone video meer bepaald.

Ik heb al langer grotendeels afscheid genomen van mijn dslr camera, nu ja figuurlijk want sporadisch haal ik hem nog wel eens boven maar meesleuren niet zo vaak meer.
Niet in het minst om budgettaire redenen want bij gebrek aan lenzen behalve een groothoek zijn de mogelijkheden eerder beperkt.

Maar niet alleen dat, ook het gemak en de degelijke kwaliteit van de duurdere smartphone zorgt er voor dat je voor mooie foto’s vaak die dslr kan thuislaten.
Dat geldt zeker voor video waar een iphone deels kan concurreren met middenklasse camera’s.

Absoluut wanneer je een aantal tools toevoegt en dus ben ik nu eigenaar van een DJI om 5 gimbal, een eigenlijk belachelijk duur PolarPro hoesje maar dat het wel mogelijk maakt om filters en lenzen op je toestel te plaatsen.
Ik gebruik een polarisatiefilter en een VND, grijs, filter.
Die laatste heb je nodig om met manuele instellingen, om een zo hoog mogelijke kwaliteit te halen, het licht te temperen dat je lens binnenvalt.

Die filters bleken niet bruikbaar voor mijn film van den Aldi, want de stabiliteit van de gimbal was eraan met dat extra gewicht maar daar heb ik het nog wel eens een andere keer.
Gelukkig kan je extra gewichtjes bestellen om te compenseren.Qua software ben ik fan van Filmic Pro om opnames te maken en absoluut van Lumafusion voor editing en Alight Motion voor titels, overlays enzoverder.
Allemaal apps voor je Iphone of Ipad die, mits een krachtig toestel best wel kunnen concurreren met veel duurdere laptop alternatieven.

Maar, den Aldi dus

Want daar hadden we het over, niet al die tools zorgen er namelijk onmiddellijk voor dat je goede video’s gaat maken, ze zouden het je alleen makkelijker moeten maken.
Al is dat ook relatief, zo heeft Filmic Pro best wel een leercurve én dus voor deze video bovendien niet optimaal bruikbaar want nog geen contragewichten om de gimbal te stabiliseren.

En dan die gimbal, lol, ook daar hoort best wel wat oefenen bij, die heb ik ook nog niet echt onder de knie, de verschillende modi zijn me bijvoorbeeld nog altijd redelijk onduidelijk. Dat wordt nog wat youtube tutorials kijken.
Want schokvrij en vloeiend nee dat is dit nog écht niet.

Het editen tot slot is natuurlijk ook nog even wennen, vooral mijn zelfgemaakte overgangen moeten nog beter.

De wandeling

Die is best aan te raden, een aangenaam rondje van een kleine 10 km in het Zoniënwoud. Meer leuke wandelingen vind je zeker bij AllTrails

Het video verslag ervan dus eerder absoluut amateuristisch, ruimte voor verbetering ruim aanwezig.
Maar, ik ga absoluut voor die verbetering en laat je die hier ook zeker volgen.
De opgedane kennis zal ik zeker delen in hopelijk aangename tutorials.

En dan uiteraard de Video

Op naar beter

In een vervolgpost neem ik je wel eens mee naar de fouten die ik hier volgens mezelf allemaal maakte, maar je mag natuurlijk in de comments ook altijd reageren, op mijn Vimeo pagina kan je dat zelfs rechtstreeks in de video.

Vind ik absoluut een top tool om comments te geven op een video, je klikt gewoon in de spelende video om een comment toe te voegen daar waar jij wil.

Wil jij ook je video’s optimaal online opslaan en afspelen waar je wil zonder enige vorm van reclame?

Contacteer me dan even voor een proefaanbod van Vimeo, als Vimeo Expert kan ik je op weg helpen en eventueel laten genieten van een leuke korting.


Geef een reactie


Lees ook:


Info:

Ik heb me kortgeleden voorgenomen om wat meer video's te gaan maken. Vooralsnog heb ik nog wel wat oefening nodig....

Deel deze post:

Tags:

Categorie:

Gepost op:

%d bloggers liken dit: