Kom jezelf eens tegen

Doe eens een test…..

Vol enthousiasme ging ik ertegen aan, probeer eens om wars van leeftijd of anciënniteit licht verticaal omhoog te bewegen in de werk hiërarchie.

Op zich geen slecht idee, best haalbaar ook dacht ik, een traject dat begint met een simpele test.
Me echt informeren naar inhoud van die test deed ik niet, why should I, ik studeer wel een beetje voor wat ik denk dat het is.
Dat studeren nam ik trouwens serieuzer dan gedacht, ergens was er toch een stressje in de maak.

Ik dus vol goede moed naar dat testje, dat heel anders bleek dan wat ik vermoedde en ik gestudeerd had.
Knal, daar knalde ik tegen de muur en dat stressje werd STRESS met dubbele hoofdletters moest dat kunnen.

Dus daar ging ik, de mist in.
De vragen waren van een heel andere orde dan ik vermoedde, veel simpeler dan verwacht eigenlijk maar wel van dingen die even had moeten lezen, je eigen maken.

En dat, dat had ik dus niet gedaan waardoor wat op zich inderdaad een simpele test diende te zijn tot een soort van ondoordringbare muur transformeerde en zorgde voor een heel lang niet bereikt stresslevel.

Wilde ik die nieuwe uitdaging eigenlijk wel vroeg ik me voor de test af, eerlijk gezegd twijfelde ik eraan maar toen ik daar zo zat en de grond onder me voelde verdwijnen omdat ik er echt niets van bakte was dat toch een klote gevoel.

Zeker ook omdat ik verder écht wel over de juiste capaciteiten beschik en de inhoud van de test echt wel weinig tot niets te maken heeft met de job inhoud, die ik dus wél grondig had bekeken.

Had ik me wat meer over mijn introvert karakter gezet en wat meer had geïnformeerd naar de inhoud van een dergelijke test dan had ik me ongetwijfeld beter kunnen voorbereiden en was dit een eerste horde in het proces geweest die ik makkelijk had genomen.

Maar nee dus, het draaide best wel anders uit.

En in alle eerlijkheid raakt me dat echt harder dan ik zelf had verwacht en misschien dus ook wel dan ik had gewild.

Beetje raar, mijn faillissement was best hard en het begin van een moeilijke periode maar tegelijk was dat ook een opluchting en gaf het closure aan een zeer intense periode die eigenlijk een ongezonde manier van het verwerken van het opdoeken van een job die ik altijd met meer dan volle goesting en meer dan behoorlijk goed heb gedaan.

Twijfel ik nog steeds of ik de job wel zou willen maar het falen op de test heeft me écht even tegen het canvas geklopt, KO ook op punten in dit geval.

Hoe het verder gaat?
Geen idee, ik wacht eigenlijk op een ‘je bent niet geschikt’ brief wat de nieuwe functie betreft.
Eveneens geen idee wanneer de deuk uit het zelfvertrouwen gaat zijn, denk dat daar ook een tijdje over zal gaan.

Een les was het zeker wel, zelf op mijn 54ste moet ik echt gaan werken aan mijn introvert karakter, aan enkele mensen een vraag stellen had mij hier écht uit de nood geholpen, iets assertiever zijn tijdens de test waarschijnlijk ook wel.

En ja ook bij mannen in de 50 helpt ijs eten 🙂


Geef een reactie


Lees ook:


Deel deze post:

Tags:

Categorie:

Gepost op:

%d bloggers liken dit: