Over

Established in 1968

Geboren en getogen in 1 van de Belgische uitstulpingen in Nederland kwam ik via omzwervingen in Merksem en Mechelen uiteindelijk in Brussel terecht, meer bepaald Ukkel.
Lees hier een beknopte biografie.

Ondertussen al heel wat jaren geleden afgestuurd met een diploma fotografie.
Echter nooit professioneel full time gewerkt als fotograaf.
Wel, met ups en downs fotografie als hobby blijven beoefenen.

Naast jarenlang zowat al mijn vrije tijd met veel plezier besteed te hebben aan enkele lokale radiostations in de Noorderkempen ben ik beroepsmatig het grootste deel van mijn professionele loopbaan logistiek manager geweest van een educatieve uitgeverij.
De beginjaren als werkende mens, verkoper in 2 electro zaken waren niet meteen mijn succeslvolste.

Als logistiek manager heb ik me bijna altijd prima thuis gevoeld in mijn job, jammer genoeg kwam hier ongewild een einde aan toen een Amerikaans investeringsvehikel eigenaar werd van de overkoepelende groep en logistiek werd uitbesteed aan een buitenlandse dienstverlener.
Na 25 jaar werken in een toffe omgeving was het dus noodgedwongen tijd om iets nieuws te vinden.

Dat werd een poging om als zelfstandige een saladbar met fotografie component uit te baten in Mechelen.
Supertof om te doen maar jammer genoeg was de locatie niet optimaal gekozen en bleken er ook enkele kinkjes in de kabel te zitten met de eigenaar van het pand.
Dat samen zorgde voor een net iets te lage omzet, samen met wat ik nu achteraf als een soort mini burn out zou omschrijven leidde dit jammer genoeg tot een persoonlijk faillissement.

En zo kon ik, in de absoluut laatste nadagen van mijn 40ste decenium op deze aardkloot aan een volledige herstart beginnen.
Niet zo simpel want op zoek naar een job bots je dan toch best wel op een leeftijdsplafond heb ik ook aan den lijve mogen ondervinden, niet in het minst omdat een fotografie diploma niet meteen een goede match bleek te zijn met mijn beroepservaring die uiteindelijk toch nog steeds minder telt dan een papiertje in nogal wat logistieke omgevingen blijkbaar.

De uitkomst was uiteindelijk de Mivb in Brussel waar ik aan de slag kon als buschauffeur.
En in alle eerlijkheid bleek dat eigenlijk een zege, begon ik die job als een opstapje naar een meer organiserende, regulerende job binnen de organisatie geniet ik eigenlijk elke dag van het rijden met een bus in de Belgische hoofdstad.
Zeer afwisselende uren, écht élke dag andere werkuren, best wel wat verantwoordelijkheid en tegelijk heel weinig, dat bevalt ook best.

En zo zijn mijn professionele nadagen best aangenaam en ga ik quasi elke dag opgewekt richting min bus.
Samen met echt wel veel meer vrije tijd kan ik wel zeggen dat mijn fifties voorlopig wel goed zitten.

Word vervolgd…….

Dirk

Dit blog

Voor de elfendertigste keer heb ik me voorgenomen om terug wat actiever te gaan bloggen over de zaken die me boeien, irriteren, opvallen. Of het lukt? Tja dat kan. je hier zelf vaststellen.

Visie

Leef Vandaag Beetje te cliché? Yep, absoluut maar ik heb echt wel geleerd dat leven in het nu echt wel belangrijker is voor mij dan energie te verspillen aan het verleden of te bewaren voor de toekomst.

Kort

  • Vijftiger
  • MIVB buschauffeur
  • Papa
  • Fotografie als hobby
  • Was logisitiek manager
  • Werd zelfstandige
  • Ging failliet
  • Stond terug recht

%d bloggers liken dit: